Traineeship

Groeien door uitdagingen aan te gaan

Sanne

Het Management Traineeship van Calder Holding

Bij Calder Holding krijg je als management trainee de kans om je in twee jaar tijd op professioneel én persoonlijk vlak te ontwikkelen naar een high level sleutelpositie. Dit doe je door je bezig te houden met veel verschillende projecten in onze organisaties binnen de domeinen Onderwijs, Werk en Zorg. We rekenen daarbij op jouw energie en creativiteit; je krijgt de kans om met jouw frisse blik, ondernemerschap, analytisch vermogen en enthousiasme daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan ontwikkeling en innovatie binnen Calder Holding en daarmee aan onze samenleving.

Momenteel is de werving voor dit traineeship gesloten. Meld je onderaan deze pagina aan voor het job alert om op de hoogte gehouden te worden.


De visie

Het is maatschappelijk verantwoord en goed dat de overheid diensten als onderwijs, re-integratie en zorg biedt. Het creëert kansengelijkheid voor burgers en biedt zekerheid. Maar niet altijd en niet voor iedereen pakt dit op de gewenste manier uit en zien we een mismatch tussen het bestaande aanbod en de behoefte van significante groepen in de samenleving. In dit speelveld is Calder een rol gaan spelen met altijd een eigen visie en aanpak. Het juiste doen voor mensen die dat even nodig hebben en daar resultaat aan durven te verbinden. Deze hybride invulling van collectieve taken is het beste voor een land.

Calder Holding heeft vestigingen verspreid door heel het land met hoofdkantoren in Utrecht, Zwolle en Arnhem. De trainingen, cursussen en coachingsessies zullen plaatsvinden op het kantoor in Utrecht. Dit gebeurt samen met een groep trainees die ook op 1 september start. 

Waarom bij Calder Holding?

We zijn sociaal ondernemers. ‘Van inactief naar actief’ is ons motto. Onze drive is om mensen te begeleiden bij hun ontwikkeling en hen te stimuleren om het maximale uit hun talenten en capaciteiten te halen. We zijn altijd in beweging en op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Tegenwoordig is onze onderneming gebouwd op drie sterke pijlers: onderwijs, zorg en werk.

En waar mogelijk maken we mooie verbindingen tussen deze domeinen. Door mee te bewegen met maatschappelijke ontwikkelingen, trends en nieuwe wet- en regelgeving ontwikkelen we nieuwe concepten voor onze cliënten, studenten en opdrachtgevers. Als trainee sta je met je voeten in de klei en lever je dan ook een belangrijke bijdrage aan het nog beter maken van onze maatschappij.

Sanne
Sanne

''Of je nu een student ondersteunt met het behalen van een diploma of dat je de gegevens van je cliënten optimaal wilt beschermen, uiteindelijk proberen we altijd mensen te helpen.''

Rowan
Foto Rowan Bijgesneden

''Werken bij Calder betekent voor mij ontwikkeling, plezier en een bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s.''

Marloes
Marloes

''Iedereen is gedreven om gezamenlijk de beste resultaten te halen en staat open voor nieuwe ideeën. Daar word ik enthousiast van!''

Kim
Kim

''Het is enorm leerzaam om alle fasen te hebben doorlopen en ervaren. Calder Holding geeft je de mogelijkheid om enorm veel te zien en te doen.''


Je krijgt te maken met uitdagende projecten en je hebt de kans om diverse functies te vervullen. Zo leer je onze organisatie kennen van binnen en van buiten. In korte tijd groei je uit tot een waardevolle professional en weet je samen met je collega’s het verschil te maken voor onze cliënten, studenten én onze samenleving. Samen het juiste doen voor mensen die dat even nodig hebben en daaraan resultaat durven te verbinden!

Verder staan samenwerking en een positieve werkcultuur bij ons hoog in het vaandel. Kernwoorden daarbij zijn: open communicatie, innovatie en verantwoordelijkheid. Als trainee ga je hier een belangrijke rol in spelen. Zo hechten we veel waarde aan de input van onze medewerkers. Onze professionals weten immers als geen ander wat goed is voor onze dienstverlening. We brengen hen vanuit verschillende functies en organisaties bij elkaar en nodigen hen uit om actief om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie en in de maatschappij. Ook jij als trainee bent hier altijd bij aanwezig.

Tijdens je traineeship ga je echt je handen uit de mouwen steken; je zet projecten op, geeft leiding, trekt een vestiging uit het slop, ontwikkelt innovaties, etc. Tegelijkertijd word je ondersteund met coaching en training. Een gouden combinatie om je zowel op persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen tot de manager van de toekomst.

Vormgeving management traineeship Calder Holding

Het management traineeship bij Calder Holding duurt twee jaar. Als trainee kun je rekenen op persoonlijke begeleiding van een coach, begeleide intervisiemomenten met andere trainees, interne en externe trainingen en een mentorschap van één van onze vijf directeuren. Je gaat je oriënteren op diverse onderdelen van onze dienstverlening binnen de verschillende organisaties in de holding.

Natuurlijk begin je met een uitgebreide kennismaking met Calder Holding en haar dochterbedrijven, waarna je vervolgens een eigen project krijgt toegewezen. Je gaat aan de slag in de drie domeinen onderwijs, zorg en werk waar jouw energie en creativiteit op waarde worden geschat en waar een kritische blik gewaardeerd wordt. Direct vanaf het begin krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, zodat jij je maximaal kunt ontwikkelen in deze vliegende start van jouw carrière.

Vormgeving van management traineeship

Na je traineeship heb je een goed beeld in je kwaliteiten en interesses, ruimschoots ervaring opgedaan in projectmatig werk en heb je jezelf ontwikkeld als leider. Je bent dan breed inzetbaar binnen onze Holding en klaar voor de volgende stap, waarbij wij je blijven ondersteunen en begeleiden om het maximale uit jezelf te halen.

Voorbeelden van werkzaamheden en projecten

Kenmerkend voor onze organisatie en onze mensen zijn ondernemerschap, samenwerking, van aanpakken weten en maatschappelijke betrokkenheid. Als trainee werk je aan veel projecten die raken aan deze begrippen. Zowel de aard van deze projecten als jouw rol kunnen in onze dynamische bedrijfsvoering snel veranderen. Voorbeelden van deze projecten zijn:

 • Opstellen van een onboarding programma voor nieuwe collega’s.
 • Als projectleider een nieuwe vestiging opstarten voor de Jeugdhulpverlening.
 • Werken als vestigingsmanager op de grootste onderwijslocatie van Capabel Onderwijs.
 • Meedenken over innovaties in speciale werksessies met de directie.
 • Meewerken aan de overname en integratie van een nieuw bedrijf.
 • Het mede opzetten van productinnovaties en ICT-toepassingen, zoals de doorontwikkeling van onze online behandel- en begeleidingstools in jeugdzorg en GGZ.
 • Het maken van SWOT-analyses waarmee jij een van de bedrijven financieel nog gezonder kunt maken.
 • Projectverantwoordelijke bij de implementatie van nieuwe initiatieven zoals “NL leert door”, een subsidieregeling voor ontwikkeladviezen en scholing vanuit de Rijksoverheid.
 • Het schrijven van offertes voor aanbestedingen en projectvoorstellen.
 • Het leiden en verbeteren van een niet optimaal lopende afdeling, regio of project.
 • Nieuwe markten in kaart brengen en productontwikkeling.
 • Buitenlandprojecten bij onze dochterbedrijven in Vlaanderen en Londen.

Lijkt het je wat om management trainee bij Calder Holding te worden? 

Momenteel is de werving voor dit traineeship gesloten. Meld je onderaan deze pagina aan voor het job alert om op de hoogte gehouden te worden.


Meld je aan voor job alerts

Ben jij geïnteresseerd? Laat hier je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte wanneer het Management Traineeship weer open gaat!