Ervaringen van onze medewerkers

Als trainee bij Calder Holding krijg jij de kans om jezelf in twee jaar tijd op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen naar een highlevel sleutelpositie. Lees hieronder de ervaringen van onze medewerkers. 

Docusign V7dzjybxhgc Unsplash

Sanne van Zeijl - Management Trainee sinds 2021 (domein Onderwijs)

Ik ben Sanne van Zeijl, sinds februari 2021 werkzaam als management trainee. In mijn huidige opdracht werk ik als interim vestigingsmanager bij Capabel Onderwijs (mbo). Mijn projecten zijn heel divers, maar ik werk eigenlijk altijd samen met veel verschillende afdelingen. De uitdaging die ik krijg binnen het traineeship en de opdrachten vind ik heel waardevol. Ik leer daar ontzettend veel van.

Alle projecten zijn gericht op het dienstaanbod of de dienstverbetering voor onze klanten (studenten en/of cliënten). De projecten staan niet los van onze maatschappelijke bijdrage en dus ben je hier altijd direct en indirect mee bezig. Of je nu een student ondersteunt met het behalen van een diploma of dat je de gegevens van je cliënten optimaal wilt beschermen, uiteindelijk proberen we altijd mensen te helpen. Mijn werkzaamheden zijn heel gevarieerd; ik houd me bezig met zowel operationele als strategische werkzaamheden, en ik geef leiding aan een team.

De eerste periode hebben we veel facetten van de organisatie mogen zien als trainee. Zo kregen we al een goed beeld van de organisatie en alle verschillende dochterondernemingen. Daarna zijn we aan de slag gegaan met onze eigen projecten.

Elke maand volgen we een training en is er een moment voor individuele coaching ingepland. De inhoud van de trainingen ligt niet vast. Op basis van onze behoefte wordt een training gefaciliteerd (zoals finance of leiderschap).

Ook hebben we zojuist een (externe) cursus projectmanagement afgerond, omdat wij behoefte hadden aan meer kennis met betrekking tot het projectleiderschap. Daarnaast presenteren we eens per half jaar onze voortgang en persoonlijke ontwikkeling aan de directie, waarbij we ook vooruit kijken naar toekomstige opdracht(en) en facetten waarin we onszelf verder willen ontwikkelen. Als je jezelf wilt ontwikkelen én je graag werkt binnen een organisatie die een maatschappelijke bijdrage levert, dan zou ik zeker solliciteren bij Calder. 

Rowan Olthof - Loopbaanadviseur sinds 2022 (domein Werk)

Mijn naam is Rowan Olthof en ik werk als loopbaanadviseur bij Calder Werkt. Ik werk hier sinds 2022 en heb Talent Development and Creativity (Psychologie) gestudeerd.  Bij Calder krijg ik de mogelijkheid krijg om mijn vaardigheden te ontwikkelen en bij te dragen aan maatschappelijke thema's, zoals het ondersteunen van mensen met mentale en fysieke uitdagingen. Tegenwoordig spelen depressies en burn-outs een grote rol in de samenleving. Dit zie je uiteraard ook terug in het re-integratiewerkveld.

Mijn passie is om mensen te ondersteunen op het gebied van mentale en fysieke ontwikkeling. In het re-integratie werkveld zit ik dan goed. Het komt regelmatig voor dat ik mensen mag helpen bij hun re-integratie die kampen met mentale of fysieke uitdagingen. Ik vind het mooi om die mensen te mogen coachen of training te mogen geven. Het leukste aan mijn functie is de ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast ben je erg flexibel qua werktijden en mensen denken met je mee hoe je jouw kennis en kunde in kunt zetten voor de organisatie.

Momenteel voer ik coachingsgesprekken met mensen die over het algemeen in de weerstand zitten en bij wie het eigen initiatief gering is. Mensen nemen gedwongen deel aan het traject. Dat maakt het werk ook uitdagend en het geeft  extra voldoening als je dan toch resultaat behaalt. voldoening als je dan toch resultaat kunt behalen.

Bij Calder ben ik gestart met de re-integratietrajecten van mensen die een onderwijsachtergrond hebben. Op dit moment werk ik aan re-integratietrajecten van een andere doelgroep, namelijk Defensie. Daarnaast verzorg ik trainingen. Calder is een platte organisatie met korte lijntjes. Collega’s zijn zeer toegankelijk voor allerlei vragen. Daarnaast is er veel ruimte voor intervisie waarin eventuele vragen besproken worden. Werken bij Calder betekent voor mij ontwikkeling, plezier en een bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s.

Marloes Straatman - Marketing Trainee sinds 2021 (Calder Holding)

Ik ben Marloes, ik ben 25 jaar en begon op februari 2021 als Marketing Trainee bij Calder Holding. Ik kwam bij Calder terecht via TraineeshipPlaza waar ik gericht op zoek was naar een traineeship waarbij ontwikkeling centraal stond. Ik werd enthousiast bij het lezen over het traineeship bij Calder Holding, omdat dit de perfecte match leek: een commerciële rol in de maatschappelijke sector. De marketingafdeling is overkoepelend voor alle werkmaatschappijen, waardoor ik met veel verschillende mensen samenwerk. De ene dag ben ik in gesprek met de directie over de online campagnes van Capabel Onderwijs en de andere dag doe ik een interview met een cliënt van Max Ernst die enorm geholpen is door onze behandelaren. Die afwisseling, samen met het maatschappelijke karakter van al onze bedrijven, maken het werk voor mij heel leuk!

Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen, je stem te laten horen en creatief te zijn. Vanaf dag één voelde ik mij gehoord en werden mijn ideeën serieus genomen. De ruimte krijgen om zelf een plan op te stellen, dit uit te voeren en daar dan ook nog mooie resultaten mee te behalen: dat vind ik geweldig! Bij Calder is iedereen erg betrokken met elkaar en voel je je al snel onderdeel van de familie. Iedereen gaat informeel met elkaar om en het is een platte organisatie, je komt zeer regelmatig over de vloer bij de directeuren.

Daarnaast werkt iedereen met veel passie aan onze bedrijfsdoelen. Iedereen is gedreven om gezamenlijk de beste resultaten te halen en staat open voor nieuwe ideeën. Daar word ik enthousiast van! Ik werk aan uiteenlopende projecten bij alle werkmaatschappijen, zoals het opzetten van (marketing)strategieën en campagnes, het openen van nieuwe vestigingen en het opzetten van intranetten.

Het project waar ik het meest trots op ben, is Zorg voor Ontwikkeling, dat is ontstaan uit de subsidie NL Leert Door die Capabel Onderwijs in samenwerking met Calder Werkt heeft gewonnen. Als jij een sterke wil hebt om iets toe te voegen aan de maatschappij, tegelijkertijd een commerciële drive hebt en een aanpakker bent, dan is het Traineeship van Calder Holding echt iets voor jou!

Kim Petersen - Oud-management trainee (domein zorg)

Ik ben Kim Petersen, sinds februari 2021 gestart als Management Trainee bij Calder Holding. Ik vervulde verschillende rollen, dacht mee in overleggen met de directie en werkte samen met collega’s in een projectteam. Dit maakt dat je een interessante en unieke positie hebt als trainee binnen de organisatie. Je krijgt veel kansen en mogelijkheden om dingen op te pakken die jou aanspreken. Binnen het management traineeship heb je maandelijks coaching & intervisie. Met de coach heb je één-op-één gesprekken over jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen met de andere trainees en de intervisor ga je maandelijks in gesprek over onderwerpen die je tegenkomt in het werk. Je mentor is één van de directeuren uit de holding en haar werkmaatschappijen. Met hem of haar bespreek je dingen die je tegenkomt in je werkzaamheden of in je rol als projectleider. Je ontvangt waardevol advies om je verder te ontwikkelen.

Calder Holding probeert mensen van inactief naar actief te bewegen. Hierbij springen wij in de gaten die er in de markt ontstaan en waar vanuit de maatschappij behoefte aan is. Dit kunnen allerlei projecten zijn die je oppakt als projectleider of –coördinator, maar waaraan je soms ook in de uitvoering je steentje kunt bijdragen. 

Het project ‘Zorgprestatiemodel’ is tot nu toe mijn grootste project geweest. Het nieuwe bekostigingsmodel in de GGZ is per 1 januari 2022 van start gegaan. Bij dit project ben ik vanaf het begin tot de implementatie en tot de evaluatie betrokken geweest. Enorm leerzaam om alle fasen te hebben doorlopen en ervaren. Calder Holding geeft je de mogelijkheid om enorm veel te zien en te doen en daarin de lat net wat hoger voor jezelf te leggen, voor die nóg steilere leercurve! 

Enthousiast geworden?

Ben jij geïnteresseerd? Momenteel is de werving voor dit traineeship gesloten.

Laat hier je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte wanneer het Management Traineeship weer open gaat!